CV De Deurzakkers

CV De Deurzakkers bestaan 55 jaar en daar is afgelopen seizoen ruimschoots aandacht aan besteed.

Voor het komende seizoen is op vrijdag 17 november om ‘11 over half 11’ Prins Lyonder I (Jan Senneker) als 55e Hoogheid onthult samen met zijn adjudanten Klokkie (Emiel v Wijhe)  en Maxi (Kristel Senneker).

Na de installatie werd de Zwollenaar gespeeld door de Deurbloazers en kon de polonaise ingezet worden met de opkomstmuziek van de kersverse Hoogheid ‘Jij krijgt die kwast niet uit mijn hand” Raymond Smit maakte het feestje tot in de late uurtjes compleet.

De avond werd gestart met een minuut stilte i.v.m. het overlijden van Vorst Lukas I (Lukas Schotkamp)

Vorst Lukas I was Hoogheid in 1984. Als vader van Vorst Peter I (Harmen Schotkamp) en Vorst Roelof I (Arjen Schotkamp) heeft hij veel voor de vereniging betekend in het verleden en was hij nog steeds actief lid van de vereniging waar hij altijd erg trots op was.

Prins Voorst I mag voordat hij ten prooi valt aan de vorsten van CV de Deurzakkers voor de abdicatie zijn laatste officiële plichtplegingen doen. Maar liefst 5 nieuwe leden voor de Raad v 11 worden geïnstalleerd door Prins Voorst maar ook zijn 2 adjudanten Stins en West worden nadat ze ontheven zijn uit hun taak opgenomen in de raad v 11. Het mooie is dat de 7 nieuwe mensen ook allemaal nog onder de 30 zijn waardoor de vereniging inmiddels een flinke groep van de jonge generatie heeft die de toekomst van de vereniging mede vorm gaat geven!

Dan is het toch echt zover, de hoogheid en adjes worden omgekleed in ridderkostuums om de ridderskills te gaan testen. De drie ervaren als strijders een echte broederschap die bezegeld is door het drinken van een flinke ‘blauwe hand’ uit de koehoorn terwijl Ivanhoe door de speakers klinkt. Vervolgens mag Voorst als hoofdridder de ‘paardendressuur’ oefening uitvoeren. Geblinddoekt mag hij, via de aanwijzingen van zijn adjudanten, een glas vol hengelen om vervolgens de vorsten te voorzien van een lekker drankje.

Om te testen of er voldoende vertrouwen is in deze ‘Robin Hood’ mocht hij geblinddoekt met een kruisboog een appel van het hoofd schieten, de gevolgen zijn desastreus…….

Om de broederschap van ‘de blauwe hand’ te vereeuwigen is, onder begeleidende muziek van Elvis met ‘blue sweat hands’, met onuitwisbare blauwe inkt een handafafdruk op het linnen gezet door de hoogheid en adjes wat een mooi aandenken oplevert…

Na de abdicatie is de zaal even verwend met livemuziek van de hofkapel en de DJ. en met het alaaf van de Deurbloazers is iets voor de bekendmaking van de 55e Hoogheid Prins Voorst I officieel opgenomen in het Vorstendom.

Tegen “11 voor half  11” wordt dan de film gestart, de countdown loopt, en drie mensen gehuld in cape en masker gaan richting het podium, de spanning is opgevoerd, de speculaties nemen toe, de 55e  Hoogheid staat op het punt bekend gemaakt te worden, en dan worden een voor een Prins Lyonder en de adjudanten Klokkie en Maxi ontmaskerd

Nadat Prins Lyonder I, en de adjudanten Klokkie en Maxi officieel geïnstalleerd zijn, leest de Hoogheid zijn proclamatie voor. Zijn leus  is:

 “Wij als prins Lyonder kladderen heel Sassendonk onder”

 Vol overgave spelen de Deurbloazers De Zwollenaar na het voorlezen van de proclamatie. Nadat de Raad v 11, vorsten en hof op de opkomstmuziek van Prins Lyonder I ‘Jij krijgt die kwast niet uit mijn hand” de polonaise hadden ingezet zijn de felicitaties direct begonnen en zijn er bij alle leden de prinsenmedaille omgehangen. Tegelijkertijd werd door Raymond Smit afgetrapt en is er feest gevierd geheel in stijl van de Deurzakkers.

 Tot carnavals, met en bij de Deurzakkers(MR)

';
Scroll naar boven