CV De Deurzakkers

Prins Voorst I “opvolger” in de familietraditie van CV de Deurzakkers

Prins Voorst I is de 54e Hoogheid van CV de Deurzakkers en heeft, samen met de adjes Stins (Vince aan t Rot) en West (Max v. Vilsteren ), op vrijdag 12 november ’21 voor een geweldige “ontknoping” gezorgd.

In stadsresidentie Bloopers/Middenschip werd het trio om “11 voor half 11” bekendgemaakt na een fantastische introductiefilm en een verwarrende onthulling act. Met de hofkapel van de avond, de Deurbloazers, en DJ Richard Zwolschen kon het carnaval seizoen, vandaag tot middernacht, voorzichtig starten.

Voor het aftreden van de regerende Prinses Party hebben de Vorsten weer een paar ludieke acties bedacht. Na toch een soort van “sabbatical” seizoen werd de Prinses getest op welke variaties van haar leus ze allemaal nog kon herinneren. De beloning voor een fout antwoord was telkens een blauwhandje, best veel fouten overigens.

Uiteraard zou de rol van zilveren schenkmeester(gouden schenkmeester is Tonny) een mooie optie zijn voor de toekomstige vorstin, en heeft ze voor de vorsten een paar heerlijke biertjes getapt en geserveerd.

Het spektakel kwam toch wel door de “wie van de drie” kwis waarbij ze door de juiste vragen te stellen mocht proberen te achterhalen wie de echte geheimzinnige slager was, het blijft vooralsnog een geheim, maar de blosjes van de prinses verraden veel.

Na de abdicatie is de zaal even verwend met livemuziek van de hofkapel en DJ Richard. Met het alaaf van de Deurbloazers is net voor de bekendmaking van de 54e Hoogheid Prinses Party officieel opgenomen in het Vorstendom.

Tegen “11 voor half 11” wordt de film gestart, de countdown loopt, en drie mensen gehuld in cape en masker gaan richting het podium, danspasjes worden ingezet, de spanning is opgevoerd, speculaties nemen toe, de 54e Hoogheid staat op het punt bekend gemaakt te worden, vader jan is totaal verrast…Prins Voorst is de opvolging van Opa Prins Pim I, oom Prins Pim II en moeder Prinses Assepoester!

Nadat Prins Voorst I officieel geïnstalleerd is, de adjudanten Stins en West de steek opgezet hebben, leest hij zijn proclamatie voor. Zijn leus is:

“Van Voorst, Stins tot West in Sassendonk zijn wij op ons best !”

Vol overgave spelen de Deurbloazers De Zwollenaar na het voorlezen van de proclamatie. Nadat de Rv11, vorsten en Hof op de opkomstmuziek van Prins Voorst I de polonaise hadden ingezet zijn de felicitaties begonnen.

Het carnavalsseizoen is voor  CV de Deurzakkers rustig maar ludiek begonnen, laten we hopen dat een mooi seizoen kan worden met dit jonge dynamische trio.

Tot carnavals, met en bij de Deurzakkers(MR)

';
Scroll naar boven