CV De Deurzakkers

Memoriam Lukas Schotkamp, Vorst Lukas I CV De Deurzakkers

Memoriam Lukas Schotkamp, Vorst Lukas I CV De Deurzakkers

Op zondag 12 November 2023, de dag na de ‘elfde van de 11’, is Vorst Lukas I van CV De Deurzakkers op 89 jarige leeftijd overleden. Vorst Lukas I was ons oudste (ere)lid en altijd nog ‘in pak’. Lukas sprak altijd vol trots over ‘zijn’ carnavalsvereniging de Deurzakkers.

Zoals Lukas omschreef: ‘Een bloeiende vereniging waar aan iedereen gedacht wordt’

Het samenzijn en het familiegevoel binnen de vereniging maakte dat hij er graag bij bleef.

Vorst Lukas was in 1984 als Prins Lukas I de 16e Hoogheid van CV De Deurzakkers en trotse drager van de ‘Gouden Deur’. Harmen Schotkamp(Prins Peter I -1991) en Arjen Schotkamp (Prins Roelof I -1993) zijn in vaders voetsporen getreden en ook nog altijd actief binnen de vereniging.

In de vroegere jaren is Lukas ook jaren secretaris van de vereniging geweest, dat was in de tijd dat de notulen nog rondgebracht werden op de fiets (of auto). Ook de wagenbouw voor de Koninginnedagoptocht in Zuid hoorde bij zijn activiteiten. Lukas genoot van de ludiek bedachte dingen die dan mis gingen en waar jaren later nog steeds de mooie verhalen over verteld worden.

De laatste jaren overwinterde Lukas in Spanje waardoor hij minder vaak aanwezig was, maar regelmatig kwam hij speciaal terug om op de eigen avond aanwezig te zijn om mee te maken wie er als nieuwe Hoogheid uit de Deurzakker tevoorschijn kwam. Ook kwam hij graag naar de jaarlijkse ‘vorstenavond’ om mee te denken over de abdicatie van de regerend vorst.

Lukas, bedankt voor alles, rust zacht, alaaf!

CV De Deurzakkers.

PS: Op nadrukkelijk verzoek van de familie moet op vrijdagavond de abdicatie-opkomst wel doorgaan !

';
Scroll naar boven